уторак, 26 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Градоначелник Радојичић посетио Гроцку, почели радови на реновирању Дома културе

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Градоначелник Београда Зоран Радојичић обишао је са председницом општине Гроцка Живадинком Аврамовић почетак радова на адаптацији, реконструкцији и доградњи некадашњег Дома културе општине Гроцка, чија врата ће по реализацији овог пројекта бити отворена након три деценије, преноси Беоинфо.

Радојичић је рекао да је зграда саграђена педесетих година прошлог века и да се од тада у њу није улагало, преноси Беоинфо.

"Ова зграда последњих тридесет година није била у функцији и ове године смо решили да почнемо реконструкцију, у коју ће бити уложено око 70 милиона динара. Желимо да овај простор средимо и доградимо 450 квадратних метара, како би укупно 800 квадрата било доступно за потребе Дома културе", најавио је градоначелник и додао да ће бити уређено и двориште у којем ће лети моћи да се организују различити догађаји и дружења.

Он је истакао да ће овај објекат, у којем ће поново радити биоскоп, превасходно бити намењен одржавању културно-уметничких програма.

"Сала ће бити капацитета 300 места. Унутар сале пронађени су и стари пројектори који ће бити рестаурирани и изложени као експонати. Такође, сала ће се користити и за програм Грочанских свечаности, до када је и планирано да реконструкција здања буде завршена. То је амбициозан план, с обзиром на то да је према пројекту предвиђен дужи рок, али се искрено надам да ћемо већ за наредне Грочанске свечаности бити у реконструисаном објекту", прецизирао је градоначелник и додао да је овај објекат неопходан за развој и очување идентитета општине.

Према његовим речима, ова општина се простире на 300 километара квадратних и у њој живи готово 100.000 људи, те је неопходно да се развија у добром правцу, сразмерно броју становника који из године у годину расте.

"Пре неколико недеља обишли смо радове на изградњи школе у насељу Лештане, који се одвијају по плану. Ради се и пројектна документација за здравствену станицу у Винчи, а у плану је изградња још две здравствене станице, у Камендолу и Пударцима. У току је и израда пројектне документације за изградњу канализације у Калуђерици, а наставља се и с радовима на обнови и изградњи путне инфраструктуре", навео је Радојичић и додао да је Гроцка пример општине која се развија у добром смеру.

Градоначелник је истакао да је политика Града Београда да сви грађани у свим општинама имају што је могуће ближе здравствене станице и лекаре, како би задовољили своје здравствене потребе.

"Све општине подједнако су нам важне, и приградске и централне, а Гроцка је пример приградске општине која се развија на добар начин. О томе сведочи и све већи број грађана који живе у њој" истакао је Радојичић и похвалио општинско руководство са председницом Аврамовић на челу.

Председница општине Гроцка Живадинка Аврамовић је нагласила да овај мултифункционални простор треба да задовољи потребе грађана Гроцке, поготово у време Грочанских свечаности, јер када се десе временске неприлике програм не може да се настави.

"Ова сала је практично 30 година затворена, а потребе савременог друштва диктирају постојање оваквог објекта за одржавање културних дешавања. Када радови буду завршени, грађани ће бити у прилици да прате многа музичка дешавања, позоришне представе, културна и уметничка друштва могу овде да наступају, као и ђаци музичке школе који постижу изванредне успехе", рекла је Аврамовић.

Радојичић је обишао и кућу легата проф. др Александра Костића, који је био један од оснивача, првих професора и декан Медицинског факултета у Београду - оснивач Института за хистологију и ембриологију, Ветеринарског и Фармацеутског факултета и аутор бројних уџбеника. Због доприноса науци, 1940. године је одликован "Легијом части". Свој легат са археолошким артефактима и личним стварима оставио је Општини Гроцка.

Поред градоначаленика Београда и председнице Гроцке, обиласку су присуствовали и представници локалног СНС-а, као и први на листи ове партије Драган Пантелић- Панта. На насловној фотографији, поред градоначленика и председнице Живадинке Аврамовић се налази Драган Пантелић Панта, а иза њих координатор СНС-а за Калуђерицу Дејан Влашковић.

Како нам кажу радници који обављају радове на објекту Дома културе у Гроцкој, њима је синоћ јављено да ће започети радови у Гроцкој. Како кажу радници "ЕС- Енерго сервиса" из Лештана, данас су започели груби радови, односно уклањање шута насталог током извођења грубих радова.

Жиг инфо/Беоинфо

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка