уторак, 02 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

УКИНУТ ПРИТВОР СИМОНОВИЋУ Председник општине Гроцка изашао из притвора, брани се са СЛОБОДЕ (ФОТО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Драгољуб Симоновић, председник Општине Гроцка, осумњичен да је наложио паљење куће новинара "Жиг инфо-а" Милана Јовановића, пуштен је данас око 10.35 из притвора на слободу, сазнаје "Блиц".
 
Како сазнајемо, Симоновић је од данас на слободи јер су истекли разлози због којих му је одређен притвор - а то је да не би утицао на сведоке у поступку.

Последњи сведок, саслушан је јуче у Другом основном тужилаштву, након чега су се изгубили разлози за притвор. Самим тим, Симоновић је пуштен на слободу док чека евентнуално подизање оптужнице.

Оно што је посебно интересантно, јесте да је Други основни суд одбио предлог тужилаштва да Симноновићу буде одређен притвор због бојазни да не понови кривично дело, иако је тужилаштво више пута навело више разлога због којих би председник општине Гроцка то могао да учини.

И сам Милан Јовановић, нападнути новинар, огорчен је због ове одлуке, а како каже , пуштање Симоновића на слободу га посебно узнемирава и плаши.

- Уопште се не осећам безбедно јер налогодавац излази из притвора. Суд је одбио жалбу тужиоца о његовом задржавању због бојазни да не понови дело, да не покуша опет да ме нападне. Међутим, сада, суд му је упркос томе, упркос молби тужилаштва, омогућио да ме четврти пут нападне, да ме убије - у страху је Милан Јовановић.

Према његовим речима, Симоновић ће уколико он буде поново нападнут, добити још једног саучесника, а то је Суд.
 
Симоновић је осумњичен да је наложио подметање пожара код куће новинара портала "Жиг инфо" Милана Јовановића 12. децембра прошле године.
Ухапшен је 25. јануара, а месец рана раније били су ухапшени и извршилац Александар Маринковић, организатор паљења пожара Игор Новаковић и помагачица Бојана Цветковић Шијачки.
 
На саслушању у Тужилаштву, Симоновић је негирао извршење кривичног дела за које се сумњичи, а то је "изазивање опште опасности у подстрекавању".
 
Бојана Цветковић Шијацки закључила је споразум са тужилаштвом на основу којег је осудјена на шест месеци кућног затвора и новчану казну од 50.000 динара.
 
Јовановић је од почетка тврдио да је нападнут искључиво због свог писања о аферама председника Општине, који је иначе и члан Главног одбора СНС-а.
 
У ноћи измедју 11. и 12. децембра запаљен је аутомобил Јовановићеве супруге, а пожар се тада проширио на гаражу и део куће. У пожару је била причињена материјална штета, али нико није повређен.
Б. Б.    Блиц

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка