понедељак, 06 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Портал Бебац најоштрије осудио понашање Вучића и Лончара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Портал Бебац најоштрије је осудио крајње неодговорно и бахато понашање министарства здравља Златибора Лончара и председника Александра Вучића који су зарад личне промоције угрозили живот деце на хематолошком одељењу у Београду.

 

Коришћење деце на овакав начин и то за време епидемије грипа и појачаних мера безбедности у целој земљи непримерено је и недопустиво.
 
Због епидемије грипа појачане су мере заштите у целој Србији. Деца не иду у школу, а у болницама су забрањене посете. И док најближи чланови породице не могу да обиђу своје најмилије, председник Вучић може са све новинарима и камерманима да уђе на хематолошко одељење Института за мајку и дете.
 
Не постоји ни једно епидемиолошко правило по којем председник државе има право  да обилази децу са најтежим обољењима и у то усред епидемије, наводи Бебац.
 
Деца која се лече на одељењу хемато – онкологије високо су угрожена, истичу, и у редовним условима јер и најобичнија прехлада може бити кобна за њих. Мере предострожности и безбедности спроводе се, када су овако болесна деца у питању, сваког дана, а посебно у ситуацији епидемије. Упркос томе, председник Вучић зарад фотографисања и личне промоције ушао је у болесничку собу и то без заштитне маске, наводи овај портал.
 
Уместо да заштити права пацијента, да обезбеди најадекватније услове за лечење наших малишана, министар здравља Златибор Лончар сматра да је овакав поступак моралан чин, а оправдање налажи у жељи болесног детета да види председника Вучића, пише Бебац.цом.
 
„То су деца са најтежим обољењима за коју је крање неизвесно шта ће бити и кад има жељу да хоће да види председника – а видели сте и онај дечко Огњен који хоће да се слика са њим, е онда кад испоштујете све то, онда је ваљда најмања ствар испунити жељу том детету, мислим да то није превелика жеља“, навео је Лончар, преноси Н1.
 
Под изговором да испуњавају жеље, министарство здравља и председник Вучић, бесрамно су угрозили дететово право на адекватну заштиту и лечење, пише Бебац.

Најчитаније