уторак, 02 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПОЧЕО ШТРАЈК У КАТАСТРУ Огромне гужве испред зраде РГЗ, јуче дошло и до ТУЧЕ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 Синдикати Републичког геодетског завода (РГЗ) ступили су данас у нови штрајк због умањења примања запослених у свим својим јединицама у Србији.

Како јавља наш новинар који се налази испред Републичког геодетског завода у Улици 27. марта, стварају се огромне гужве испред улаза.
 
- Они пуштају по троје на извесно време, јер им је то минимум рада - наводи један од људи у реду који додаје да му је пријатељ јавио да је иста ситуација и у Новом Саду.
Незванично, јуче је испред ових просторија дошло и до туче, па је обезбеђење морало да реагује.
 
Подсећамо, у саопштењу синдиката се наводи да запослени првенствено захтевају од руководства РГЗ и представника владе РС, да се им се обрачунају и исплате примања по постигнутом споразуму од 21. јануара ове године.
У време трајања штрајка неће бити могуће предавати нове захтеве, а биће обустављено и издавање докумената, осим за потребе здравствене и социјалне заштите грађана.
 
РГЗ: Политички мотивисан штрајк
 
Републички геодетски завод (РГЗ) оптужио је јуче синдикате АСНС и Независност да покушавају да "уличне протесте пренесу на државне институције насилним путем" и позвао надлежне државне органе да спрече насиље над грађанима којима штрајкачи не дозвољавају улазак у службе катастра у Београду.
- Од јуче ујутру је почео покушај насиља над Републичким геодетским заводом. Без икаквог разлога, политички инструисани синдикати АСНС и Независност позвали су запослене РГЗ-а да уђу у штрајк на законом непрописан начин, иако су Влада Србије и руководрство РГЗ-а испунили све захтеве дефинисане Споразумом о прекиду штрајка од 21. јануара 2019. - саопштио је Завод.
Како наводе даље, у службама катастра у Београду дошло је до инцидената.
 
- Грађанима се не дозвољава да уђу у службе катастра и остваре своја законом загарантована права. Телефони Инфо Центра РГЗ-а су усијани од позива грађана који не знају на који начин да остваре своја законом загарантована права. Под притиском су и запослени који желе да раде, али их у томе спречавају штрајкачи - додаје се даље.
Ј. Тодоров , Н. Говоруша    Блиц

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније