понедељак, 08 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Амфилохије: Потпис против закона о слободи вероисповести дало 100.000 људи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Поглавар Митрополије црногорско-приморске митрополит Амфилохије изјавио је да је петицију којом се тражи повлачење спорног црногорског Предлога закона о слободи вероисповести до сада потписало око 100.000 грађана.

 

"Потписа би било и 300.000, али неки нису стигли, а неки се боје. Макар 10 људи, запослених у државним установама, рекло ми је да би добили отказ ако би се потписали против тог прописа", казао је Амфилохије за подгоричке "Вијести".

Митрополит је оценио да је "Влада тај закон ставила у други план након Тројичинданског сабора у Подгорици, који је показао снагу верника", јер су "схватили да не могу ићи против народа".

Рекао је да су "лаж" спекулације да он у договору с председником Црне Горе Милом Ђукановићем покушава да од Српске православне цркве (СПЦ) одвоји Митрополију црногорско-приморску.

"Видим, неки из Србије објављују те безумне лажи", рекао је.

Амфилохије је казао да Ђукановића "поштује као човека и државника", али да то не значи да поштује "његову безумну политику" према цркви.

"Бојим се да то сада не ради по својој вољи, него под притиском и насиљем НАТО-а", сматра митрополит.

"НАТО ради све да уништи православље и православну цркву. Зато уништавају Сирију и тамошње хришћанство, Украјину, поткопавају темеље православне Русије, а уништили су Косово и Метохију. И сада ево хоће да уништи и Црну Гору. Е па не иде то, неће моћи", рекао је Амфилохије.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније