недеља, 27 септембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вучић у петак прима Мају Павловић, она неће прекинути штрајк глађу док се њени захтеви не реше

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Србије Александар Вучић примиће директорку Канала 9 Мају Павловић, која већ 17 дана штрајкује глађу, на разговор у петак, у 9 часова ујутру. То је власници новосадског медија саопштила саветница за медије председника републике Сузана Васиљевић.

 

Маја Павловић, која већ шест дана у 5 ујутру долази испред Председништва Србија и чека да је председник Александар Вучић прими на разговор, каже за Цензоловку да ју је данас око 13 часова посетила саветница председника Сузана Васиљевић.

„Речено ми је да дођем у петак, пет до десет минута пре 9 часова, и да ћу бити примљена код председника на разговор. То је оно што сам ја тражила на почетку штрајка глађу и, ево, после 17 дана то ће бити испуњено. Очекујем да од председника чујем шта је најбоље решење, како ја да добијем судске одлуке у процесима који трају неколико година. Штрајк не прекидам док коначно не добијем неко решење за моје захтеве, а да ли ће то решење стићи током састанка са председником, видећемо“, поручује Маја Павловић за Цензоловку.

Маја Павловић штрајкује глађу по трећи пут у последњих 15 месеци, јер готово пет година не може да добије судске одлуке у процесима у којима она спори висину и начин обрачуна накнада које се плаћају организацијама за заштиту ауторских права. Она сматра да накнаде нису прилагођене обвезницима који морају да их плаћају, због чега на суду оспорава њихову законитост. Такође, незаконитим сматра и то што су локалне телевизије 2015. године, како каже, биле принуђене да пређу на регионалну фреквенцију, иако нису имале амбицију да буду регионални емитери.

Захтеве Маје Павловић који се односе на Организацију произвођача фонограма Србије (ОФПС), Организацију музичких аутора Србије (СОКОЈ), Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ), као и према ЈП Емисиона технике и везе, подржале су бројне домаће и стране медијске и новинарске организације, као и појединци са домаће медијске сцене.

Више о томе шта Маја Павловић тражи у својим захтевима, због чега штрајкује и зашто сматра да је дискриминисана, можете да прочитате у опширном интервјуу који је дала за Цензоловку.

 Штрајк не прекидам док коначно не добијем неко решење за моје захтеве, а да ли ће то решење стићи током састанка са председником, видећемо (Маја Павловић)   

Цензоловка

Најчитаније