понедељак, 19 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Маја Павловић прекинула штрајк после разговора са Вучићем

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Власница Канала 9 Маја Павловић прекинула је данас штрајк глађу јер је добила чврсте гаранције да ће председник Србије Александар Вучић у наредних 10 дана контактирати надлежне институције да би се видело како може да се реши проблем те телевизије у складу са законом.

 

Маја Павловић је после састанка са Вучићем рекла да је разлика у односу на састанак са премијерком у мају, што од данашњег састанка није прављена представа за медије и „циркус“.

Код председника смо, заиста, имали озбиљан састанак који није био представа за јавност, већ се држао суштине и садржине онога што смо изнели у захтевима, предочила је Павловић.

Она је навела да се Вучићем договорила да се поново виде у Београду уколико се ништа не догоди у наредних десетак дана. На састанку смо ми детаљно представили председнику и притиске са којима се суочавамо, али и представили законске промене које је неопходно урадити да би се локалним и регионалним медијима омогућило да опстану, рекла је Павловић.

Ја сам се у четвртак чула и са Вераном Матићем, који ми је рекао да су почели разговори са организацијама за заштиту ауторских права како би дошло до прилагођавања тих тарифа економским мгућностима оних који треба да их плаћају, рекла је Павловић.

Павловић је рекла да је Вучићу пренела да је већ два пута веровала институцијама и да неког значајнијег помака у испуњењу захтева није било. Рекла сам да се плашим да прекинем штрајк глађу и одем за Нови Сад без неког конкретног решења са гаранцијом да ће се створити услови за Канал 9 да има равноправан положај на тржишту, додала је Павловић.

Није у његовој надлежности да мења законе, али је рекао да ће разговарати са људима, разумео је о чему се у мојим захтевима говори, ја сам рекла да тражим само оно што је у складу са законом и Уставом.

Позив Верана Матића је већ велики помак у односу на третман који смо до сада имали са организацијама за заштиту ауторских права које су се чврсто држале својих ставова, нагласила је она.

Павловић је рекла да је на крају састанку и попила кафу са председником, а није је пила протеклих 18 дана.

ФоНет/данас

Промо

Bg

Најчитаније