понедељак, 25 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Татјана Војтеховски: Непослушна

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Било је само питање времена када ће актуелна власт на челу са Александром Вучићем да напакости „непослушној“ новинарки и водитељки Татјани Војтеховски. Начин су пронашли – њена емисија „Живот прича“ биће уклоњена са ТВ Прва.

 

Управо је Војтеховски о томе обавестила јавност. Она је на свом Твитер налогу написала да јој је саопштено са ТВ Прва да се њена емисија скида са програма. „Непуних месец дана пошто је Александар Вучић то изговорио на ТВ Прва, мени је данас саопштено да се емисија ‘Живот прича’ скида са програма“, написала је Војтеховски, додајући да су снимања за нову сезону већ почела, да је екипа ишла на терен, да су капацитети студија били заказани и „одједном је одлучено да се емисија укине“.

Окачила је и снимак Вучићевог гостовања у јутарњем програму ТВ Прва 8. августа, када је рекао да „иде шоу од сат времена у ударном термину најбруталније кампање против мене, на шта је поносан, говорим било о Кесићу, Војтеховски, било којој другој емисији“.

Војтеховски већ дуже време трпи притиске и претње владајућег режима и њихових присталица. Ботови јој прете смрћу, силовањем, набијањем на колац и називају најпогрднијим именима на друштвеним мрежама. За језиве претње њој и њеној ћерки, Бранко Томић из Мајданпека осуђен је на само осам месеци кућног затвора. Њена безбедност и безбедност њене породице константно је угрожена.

Татјана Тања Војтеховски рођена је у Новом Саду 1970. године. Завршила је музичку школу и гимназију, а дипломирала је српски језик и књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. На Институту за Неуролингвистичко програмирање је завршила мастер студије.

Каријеру је започела још деведесетих на РТВ Нови Сад. Била је велика противница режима Слободана Милошевића. Током своје каријере радила је интервјуе са значајним особама и на тај начин покретала практично табу теме у Србији. Ту су интервјуи са трагично преминулим Вјераном Миладиновићем Мерлинком, најпознатијим српским трансвеститом, вирџином Станом Церовић, затим приче о педофилији у Српској православној цркви, одузимању деце мајкама од стране моћних очева, сексуалном злостављању Марије Лукић од председника општине Брус Милутина Јеличића Јутке.

Дуго је радила на РТС-у и Пинку. Осим по емисији „Живот прича“, позната је и по квизу „Тренутак истине“.

Из првог брака има ћерку Тијану.

Јелена Диковић  Данас

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније