уторак, 26 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вучићевој супрузи плакета за допринос здрављу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Министар здравља Златибор Лончар, декан Медицинског факултета у Београду Небојша Лалић, шеф Канцеларије Светске здравствене организације за Србију Дорит Ницан и супруга председника Србије Александра Вучића, Тамара Вучић, добитници су плакета за допринос здрављу у Србији, ко је је поводом обележавања 95 година постојања уручио Институт за јавно здравље Србије "др Милан Јовановић Батут".

 

"Батутове дане", којима Институт за јавно здравље Србије "др Милан Јовановић Батут" обележава 95 година свог постојања и 100 година од оснивања Сталне епидемијске комисије отворио је у Београду министар здравља Златибор Лончар.

Лончар је током уводног излагања оценио да протекли век рада те институције показује како се бринуло за народ у Србији, а да се пракса очувања здравља народа наставља и данас.

В.д. директор Института за јавно здравље "др Милан Јовановић Батут" Верица Јовановић истакла је важност улоге доктора Милана Јовановића Батута који је био на челу Сталне епидемијске комисије која је основана 1919. године. Батут је, како је оценила, имао велики утицај на подизање свести народа о здрављу.

Декан Медицинског факултета у Београду такође је истакао важну улогу Батута у историји здравства Србије и позвао на обележавање 100. годишњице те институције која се навршава наредне године.

Централна тема стручног скупа "Батутових дана" је "Имунизација у Србији - достигнућа прошлости, изазови садашњости, стремљење будућности".

Бета/Н1

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније