понедељак, 26 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СЗС: Вулин да објасни да ли је „Крушик“ банкротирао?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Савез за Србију (СЗС) позвао је министра одбране Александра Вулина да објасни грађанима Србије шта се догађа у фабрици одбрамбене индустрије ХК „Крушик“ у Ваљеву која је према њиховим сазнањима у тешким финансијским проблемима, готово банкротству.

 

СЗС је упитао како је могуће да у компанији којом се власт непрестано хвали као изузетном успешном касне зараде радницима, не уплаћују им се кредити код банака, не уплаћују административне забране, синдикалне чланарине, обавезе према добављачима?

„Према нашим сазнањима, фирма ГИМ, у којој је ангажован отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, није исплатила ни минимални износ новчаних обавеза према Крушику, због чега радници “Ковачког центра“, којег су направили Југоимпорт СДПР и Крушик још увек чекају новац за плате“, наводи СЗС у саопштењу.

Додају да имају јак разлог да верују да је ХК „Крушик“ у озбиљним финансијским проблемима, можда и банкротству, јер је, како кажу, немогуће да једна успешна фирма која остварује годишњу производњу у вредности већој од 100 милиона долара, тренутно нема ни 800 евра на рачуну да измири месечну обавезу за раније купљену машину неопходну за даљу производњу.

Данас Онлине

Најчитаније