субота, 04 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

КРИК: Осуђени хулигани који су палицама и бакљама насртали на возила на ауто-путу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Група младића који су крајем августа ове године дрвеним палицама, бакљама и стакленим флашама насртали на возила на ауто-путу „Милош Велики“ признали су кривицу почетком прошлог месеца након чега су осуђени на затворске казне, рекли су за КРИК у Основном тужилаштву у Обреновцу.

 

Како је објавио КРИК, младићи које је полиција ухапсила убрзо након насилног догађаја на ауто-путу „Милош Велики“ провели су у притвору више од месец дана после чега су, кажу из тужилаштва, затражили да склопе споразум о признању кривице.

Њих 11, старости од 18 до 26 година, признали су да су насилно зауставили саобраћај на ауто-путу и користећи бакље и палице, повредили неколико људи и оштетили аутомобиле.

Младићи су у групном разговору „Гробари Обреновац“ на Вајберу организовали напад на навијаче Црвене звезде након фудбалске утакмице против клуба „Yоунг боyс“ током квалификација за Лигу шампиона.

Суд је потврдио споразуме које су склопили са тужилаштвом и донео правоснажне пресуде, а осумњичене осудио за насилничко понашање. Изречене су им казне од два до десет месеци затвора, у зависности од тога шта су конкретно урадили током напада, наводе из тужилаштва.

Осим ових 11 младића, у инциденту су, кажу из тужилаштва, учествовала још тројица који су у бекству, па се за њима и даље трага.

Подсетимо, напад се догодио у ноћи између 27. и 28. августа, а на друштвеној мрежи Твитер већ сутрадан се појавио и видео-снимак догађаја уз коментар да се ради о навијачима Партизана.

Лист Блиц је објавио да су маскирани нападачи зауставили и разлупали два возила на ауто-путу Милош Велики. Како је пренео тај лист, три особе су повређене када су непознати нападачи, у ноћи између уторка и среде маскирани излетели на ауто-пут Милош Велики и наоружани палицама лупали возила која су успели да зауставе.

Тужилаштво је убрзо затим идентификовало нападаче, а приликом хапшења полиција је код њих пронашла бакље, палице и друге предмете које су користили током напада.

КРИК, Инсајдер

Најчитаније