субота, 29 фебруар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Јачи земљотрес погодио и БиХ, осетио се у Србији

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Двадесетак минута после 10 часова јачи земљотрес, магнитуде преко 5, погодио је данас и Босну и Херцеговину, чији је епицентар био у близини Мостара, а који се осетио и у многим градовима Србије.

 

У Сеизмолошком заводу Србије потврдили су за портал Данас да су потреси који су се осетили у Београду и другим градовима Србије после 10 часова последица тог земљотреса у Босни и Херцеговини, али да још немају прецизне податке о његовој јачини нити да ли је нанео штете у деловима Босне.

„Последњи јачи земљотрес у Босни није из групе земљотреса који су погодили јутрос Албанију, али је свакако последица тог земљотреса, односно подрхтвања тла у Албанији“, речено нам је у Сеизмолошком заводу Србије.

Како додају, нема назнака да постоји опасност од земљотреса за Србију.

Дежурни сеизмолог у Републичком сеизмолошком заводу Миодраг Петровић изјавио је данас да се, након јаког земљотреса у Албанији, и у Србији могу очекивати подрхтавања тла и слични чулни ефекти, али да грађани не треба да паниче јер се ради о ефектима који не узрокују штете или рушење објеката.

У Невесињу оштећено више објеката
У јаком земљотресу који је јутрос погодио околину Невесиња оштећено је више објеката, али за сада нема података о повређенима.

Према првим информацијама, у Невесињу је било мање штете на грађевинским објектима.

Оштећена су зграде општине, гимназије и музичке школе, а настава у свим школама је прекинута.

Са старих кућа отпадали димњаци и делови фасада, а из Берковића је јављено да су на школи попуцали зидови, због чега су ученици послати кућама.

Оштећена је и зграда општине у Љубињу. Епицентар земљотреса био је недалеко од Невесиња. Првобитно је саопштено да је његова јачина била 5,2 степена, али је касније то исправљено на 5,4 степени Рихтерове скале.

Б. Цвејић    Данас

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније