среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Стопиран конкурс за одлазак медицинских сестара и техничара у Немачку

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да је стопиран конкурс за запошљавање медицинских сестара и техничара из Србије у Немачкој.

 

Ђорђевић је новинарима у Влади Србије рекао да ће и формално следеће године бити раскинут споразум са Намачком по коме су објављивани конкурси за послове медицинарских радника из Србије у ту земљу.

"До тада ће конкурси за одлазак медицинара бити стопирани", истакао је министар и додао да Немачка неће правити проблеме због обустављања конкурса.

Та мера је део програма Владе Србије како да смањи одлазак радника, пре свега дефицитарних струка, из Србије у друге земље.

Председник Србије Александар Вучић у више наврата је у јавности критиковао учешће државе, односно Националне службе за запошљавање која српске медицинаре шаље у Немачку на основу споразума две земље.

Гостујући на ТВ Хепи, Вучић је немачком министру здравља поручио да не долази по наше медицинско особље.

"И сад кад нам дође у марту ова одлука Немачке, на коју се јежим што наши медији за сто, двеста евра им пуштају те огласе 'е дођите у Немачку 1. марта, Немачка ће да вас прими све'. Шпан, фантастичан, способан, немачки министар здравља каже - е, долазим ја у Србију да вам покупим медицинске сестре. Е нећеш мајци да долазиш овде", поручио је Вучић.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније