петак, 21 фебруар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

800 ХИЉАДА ЕВРА до сада потрошено за Ритопек, а они и даље немају воду!

Оцена корисника:  4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

Прошло је скоро годину дана када су  незадовољни мештани Ритопека на три сата блокирали саобраћај на Смедеревском путу. Немамо градску чесмовачу у 21. веку,причали су тада житељи, а за водовод 2004. је 200 кућа платило по 640 евра.

 И тада као и за претходне протесте мештана Ритопека стизала су само обећања. Подсетимо се, први пут мештани Ритопека су се побунили због тога што немају изграђен водовод 2014. године. Тада су блокирали и улаз у депонију, међутим експресном акцијом полиције блокада је уклоњена. Ипак ти преговори су дали некакве резултате. Од тог тренутка, обећано им је да ће цистерне са пијаћом водом снабдевати мештане Ритопека и да ће коришћење такве воде бити бесплатно све док се не заврши изградња водовода. А обећано је да ће прве куће у Ритопеку бити пуштене на "градску" воду још крајем 2014. године. То се ни до дана данашњег није десило, те Ритопечани хрле дубоко у 21. век без водоводне мреже.

И да се не бавимо већ испричаном причом о обећањима, довољно је само да погледамо суморну статистику која показује да је скоро 800 000 евра отишло протеклих година на снабдевање из цистерни грађанима Ритопека:

ritopek voda racunica

Импозантна рачуница показује једну сурову стварност, а то је да грађани Ритопека и даље немају водовод а да су не мале паре отишле на снабдевање водом цистернама.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније