петак, 29 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Маторчевић за Н1: Порука је - радите колико хоћете, опет ће бити по нашем

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Уредник портала Жиг инфо Жељко Маторчевић изјавио је у Новом дану да се осећа угрожено, те да је атмосфера страха присутна већ пар година у Гроцкој. "Порука је - радите колико хоћете, опет ће бити по нашем. Шта очекивати после свега? Деловања институција уопште нема", каже он.
 
 
Говорећи о пуштању председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића из притвора, Маторчевић каже да је то било нешто и за очекивати.
 
"То је право стање нажалост у Србији. Постоји велики страх да Симоновић не понови исто дело. Нису могли можда да га смене са места председника општине, али СНС се ни у једном тренутку није оградио од њега, он је и даље председник Општинског одбора СНС у Гроцкој", каже Маторчевић.
Како каже, постоји бојазан да Симоновић поново не ангажује неке нападаче.
"Не треба коментарисати судске одлуке, али када се то узме у обзир, зачуђујуће је", каже.
 
Додаје да се новинар Милан Јовановић синоћ јавио, те да мисли да је рекао да је добио полицијску заштиту.
 
"Имао је делимичну полицијску заштиту од тренутка када су му упали у изнајмљен стан, али у смислу патроле 24х испред стана. Јуче ми се јавио, рекао да су му се обратили из полиције, да ће имати два човека која ће га пратити, с тим што мора да најави барем 10 минута раније где ће ићи, где ће се кретати", каже.
 
Истиче да је порука - радите колико хоћете, опет ће бити по нашем.
 
"Шта очекивати после свега? Деловања институција уопште нема. Испало је да смо Милан, ја и остали неке баба Ванге, да смо предвидели догађај који ће бити. У првој пријави 2017. године смо написали да се очекују напади на нас, дали смо одређена имена, али ништа се није десило", каже он.
 
Додале да се крајем децембра само добио позив од тужилаштва да се изјасни да ли су се напади понављали и да ли се и даље осећа угрожено.
 
"Осећам се угрожено", каже Маторчевић.
 
Како каже, атмосфера страха је присутна већ пар година у Гроцкој.
 
"Првенствено међу радницима у јавним предузећима. Велика тортура, не смеју на улици да нам се јаве, уколико Симоновић и компанија сматрају да сте ви непожељна особа", каже.
 
Каже да су пребијање и паљење куће "кап која је прелила чашу", али да су се многе ствари дешавале пре тога.
 
"Долазили су, искључивали струју мени и Милану, свима нама. Дођу, измисле разлог, да сумњају да не трошимо колико трошимо, или направе неки рачун...", каже.
 
Говорећи о теми Косова, каже да мисли да је сценарио за то одавно написан, те да је ово сада само игра моћника.
 
"Европа ће нас примити оног тренутка када буде пожелела да нас прими, мислим да је Косово само спрега коју држе да нас не приме тамо", каже.
 
Говорећи о таксама Приштине, сматра да није довољно јак притисак да се оне укину.
 
Коментаришући наслове да ће "Албанци заузети Трепчу", каже да тим насловима не верује.
 
"До некаквог крвопролића неће доћи, то ће бити само за сликање, као што се Тачи сликао на Газиводама, показивање моћи. Трепча је свакако прешла под окриље Косова", каже он.
 
Јуче је обележено 16 година од убиства премијера Зорана Ђинђића. Маторчевић каже да му је најжалосније што неки покушавају на његовим речима да се уздижу.
 
"Поготово они који су били његови политички противници, као сада настављају његову политику. Не верујем да постоји консензус у српском друштву о тој теми, ево и јуче су биле поделе око ношења венаца, сви не нешто делимо. Нажалост и ту постоје поделе, а мислим да је он причао о свему, само не о поделама", каже он.
 

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније