уторак, 13 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ВИДЕО: На 7 километра од центра Београда (КАЛУЂЕРИЦА), ови људи живе овако

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ту негде на само 7 километра од центра Београда, у улици Крушедолска (стари назив Вишњичка) у Калуђерици живи 29 породица са 25 малолетне деце.

 Наведене породице, као и њихова деца, приморани су да свакодневно пролазе преко њиве и кроз туђе двориште  јер је то најкраћи пут до аутобуског стајалишта, односно школе,  вртића, Дома здравља  и других институција. Тај део пута је неосветљен, зарастао у траву а поготово је проблематично по мраку и када пада киша.  Од  2001. године до данас није решен проблем  спајања  наведене две улице. Сва досадашња обраћања ових породица остала  су без решења, док су њихови проблеми свакодневни. 

Када смо посетили мештане овог дела Калуђерице, сви су били огорчени обећањима садашње власти у Гроцкој, а поготово на Владу Радовановића њиховог мештанина и једног од координатора СНС-а који их је, како они кажу, безброј пута до сада слагао да ће решити проблем ове улице.

-Кад су избори, итекако нас се сете. Донесу нам по уље, шећер, кафу и стално обећају да ће нам завршити улицу. Ово овде што видите, овај део улице, то нам је Ђилас урадио још пре седам година и онда се стало, кажу нам мештани ове улице.

Како још наводе, највећи проблем је када је лоше време те морају да користе околни пут који је дугачак нешто око 2 километра. Обраћали су се готово свим институцијама али једини ко их је испоштовао јесте народни посланик Миодраг Линта.

У току снимања репортаже, покушали смо да добијемо информације и од представника ГО Гроцка, тачније Владе Радовановића везано за ову улицу у Калуђерицу, међутим он није био спреман да о њој говори. Претходно, није се јавио на позив мештана, што ћете видети у видео репортажи коју смо направили са мештанима Калуђерице из ове улице:


За Жиг Инфо:
Зоран Лалић, Слободан Симић, Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније