четвртак, 02 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Гроцка гост у јубиларној “Жикиној шареници”.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Jубиларна 1000-та епизода чувене Жикине шаренице је у слављеничкој атмосфери окупила бројне госте, представивши део живота и традиције у Србији.

Представници општине Гроцка су такође учествовали у јубиларној емисији "Жикина шареница", и милионском гледалишту најавили 48. по реду “Грочанске свечаности”, "Златни котлић" и предстојећи Сајам хортикултуре у Гроцкој.

Председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић најавио је општинску културну манифестацију „Грочанске свечаности“, која се од 30. јула до 2. августа одржава у Гроцкој. Свечаности су настале као вид промоције општине и њених укупних капацитета, од воћарских и пољопривредних, до спортских и културних, а ове године су 48. по реду.

Председник Удружења спортских риболоваца "Грочица" из Гроцке Предраг Змај Јанковић и члан удружења Халас Јожеф демонстрирали су традицију и вештину кувања рибље чорбе на отвореном са два котлића, чиме су промовисали манифестацију “Златни котлић“ на Дунаву.

Ове године Удружење спортских риболоваца слави свој јубилеј, 60 година постојања и трајања, и организује 48. Златни котлић у оквиру манифестације “Грочанске свечаности”.

Змај је гледаоцима дао једноставан рецепт за брзу рибљу чорбу која не може да не успе.

Сања Јовановић, директорка ЈКП „Пијаце и зеленило", најавила је Сајам хортикултуре, догађај који је у складу са лепотама природног окружења по коме је Гроцка чувена. Сајам хортикултуре се 15. и 16. маја ове године по први пут одржава у Гроцкој, и то на шеталишту у центру насеља - чувеној „Грочанској чаршији“.

Општину Гроцка карактеришу лепе панораме, плодна земља, бројни споменици културе, спортски клубови и удружења, викенд-насеља, а посебно воћарство.
Јагоде и трешње из Гроцке, као прво сезонско воће, биле су виђен детаљ у емисији.

Гроцка ускоро наступа и на Београдском манифесту, где ће се, поред Грочанских свечаности као централног летњег догађаја, промовисати управо лепоте и посебности наше општине.

 

Зорица Атић

Најчитаније