четвртак, 09 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ГУЛАШИЈАДА Друга по реду у Пријевору код Чачка

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У предворју чувеног Овчара, ту уз источну падину Каблара, ослоњено на леву обалу река Каменице и Западне Мораве, на почетку плодне Чачанске котлине, улогоровало се од давнина село Пријевор, чији центар је удаљен од центра града Чачка девет километара.

И баш ту, на том месту данас се у центру Пријевора одржава „Гулашијада“ , друга по реду.

Иницијативу за организацију ове манифестације покренули су Иван Марковић и Дарко Ђуровић. Они су се као велики гурмани и заљубљеници у добру храну и дружење, најпре опробали као такмичари на сличним фештама. Под именом “ВЕСЕЛА ДРУЖИНА” остварили су сјајне резултате , а незаборавне импресије желе да поделе са гостима и становницима Пријевора. Њима се придружила и неколицина пријатеља која свесрдно помаже да организација “Гулашијаде” буде на изузетном нивоу. Један од њих је и мештанин Бранко Тасић који је осмислио и лого Гулашијаде.

Свима који су жељни да уживају у лепоти природе, лепоти животне средине, добрим људима који своје госте дочекују са задовољством, долазак у Пријевор пружио је данас шансу да добију нове пријатеље и познанике и понесу лепа сећања на људе и природу која је овде уједињена у лепоти.

Друга по реду Гулушијаду пратио је низ манифестација, од Јахачког коњичког клуба "Грива", преко културно-уметничког програма, па до фудбалске утакмице.

[cincopa AABAjlMiso73]

 

 

За Жиг Инфо: Ж.З

Најчитаније