среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Васиљевић: Нове мере за Београд, Ниш и Ваљево, још се не зна какве ће бити

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић најавила је да би нове мере за Београд, Ниш и Ваљево могле бити саопштене ускоро и да се још не зна какве ће бити.

 

Она је за телевизију Прва рекла да је председник Србије Александар Вучић јуче на састанку кризних штабова питао лекаре да ли је потребно затварање та три града и да су они рекли да за сада то не треба радити и да ситуацију поново треба размотрити за 24 сата.

Васиљевић је истакла да мера изолације целог града подразумева да не постоји транспорт између градова и да људи не могу да изађу и уђу у град, да се зараза не би ширила, али да би у том требало да буде омогућено снабдевање храном.

 

Она је рекла да више нема ресорних министара, већ да су сви ресорни и задужени да помогну Србији, јер Србија мора да се бори скоро сама, јер нема солидарности, али је нагласила важност помоћи из Кине и Норвешке.

Упитана којих се мера придржава кабинет председника, Васиљевић је рекла да сви чланови кабинета па и председник пролазе мерење температуре, дезинфекцију руку, стављање маски и рукавица, а да су конференције померене у Палату "Србија" јер тамо може да се направи довољан размак међу људима.

Она је рекла да су новинари подељени у две групе и да су у једној телевизије и новинске агенције, којима се председник обраћа по најважнијим питањима, а да су у другој групи новине и портали којима ће се председник обратити касније и додала да је држава великим медијским кућама послала и заштитну опрему.

Васиљевић је оценила да је током пандемије коронавируса већина медија у Србији на висини задатка и да је ситуација са медијима боља него у време поплава и да новинари проверавају информације које добију преко друштвених мрежа пре него што нешто објаве.

"Већина њих доста добро ради", поручила је Васиљевић и додала да медији треба да приказују људима оно што се дешава у светским метрополама.

Она је рекла да државни органи по неколико пута проверавају информације пре него што их дају медијима и да су председник, премијерка, оба кризна штаба и лекари донели одлуку да од првог дана грађани имају све податке и да се ништа не крије.

ФоНет/Н1

Промо

Bg

Најчитаније