среда, 23 јун 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Пицерија која је делила сендвиче сиромашнима: Затворили нас због 680 динара

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Пицерију у Земуну која је дневно делила педесетак бесплатних сендвича угрожених суграђанима, затворила је пре два дана Пореска управа због мањка од 680 динара, пише лист Данас.

 

 

Инспектори су били у локалу као гости, запослени нису знали ни ко су, а тек касније су се представили, утврдили да у каси недостаје новац и одредили забрану рада од две недеље.

“Да апсурд буде већи, само дан раније на неколико телевизија био је емитован прилог о хуманости власника пицерије, а тај гест сврстан је и на листу предлога за титулу Хероја Београда”, пише Данас.

“Сада нам је још теже, чули су људи и долазе. Са акцијом не желим да прекинем, наставили смо да делимо сендвиче, али не као пицерија, већ из стана мајке која је изнад локала, па до кад будемо могли. Сами их правимо, купујемо кифле из пекаре преко пута, комшија који има млекару понудио нам је разне намазе, ето има још добрих људи у овој ситуацији. Заиста сада не могу да прекинем због оних који очекују помоћ. А јављају нам се највише самохране мајке, старији суграђани, али и они који су због ове ситуације остали без посла, плате или немају начин да дођу до новца”, рекао је за Данас власник пицерије “Пизза хот” Милош Белегишанин.

Он је додао и да ће наредних дана од 13 до 16 угрожене чекати сендвичи.

Како је навео, за порезнике је био споран уговор који су два дана раније као предлог примили од дистрибутера, а предвиђао је да се њиховим куририма на наплати одмах роба коју ће доставити него да то иде преко рачуна, по уговору.

“Тај предлог уговора био је стављен са стране, нисмо га сакрили, али ни применили јер смо хтели да сачекамо да га књиговођа погледа. Мислим да није у раду то што се због неких неправилности затварају локали и пословни објекти, свуда у свету се због таквих ствари пишу казне. То би било прихватљиво може да нам се деси да погрешимо, људи смо, али због тога не би требало да нам ускраћују право на рад. Ми имамо шест запослених, нико није добио отказ, раде по четири сата јер је време за кретање људи скраћено. Поштовали смо све што је мерама било наложено, апел државе да не отпуштамо раднике, хтели смо и да будемо хумани, иако нисмо нека велика компанија, већ скроммна породична фирма”, навео је Белегишанин.

Данас наводи да је од Пореске управе тражио информације због чега је пицерија затворена, али да одговор није добио.

Данас/Н1

Промо

Bg

Најчитаније