среда, 30 септембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Тројица свештеника СПЦ у Ваљеву заражена

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Код епископа ваљевског Милутина и двојице других свештеника те епархије је потврђено присуство корона вируса и они су у КБЦ „Др Драгиша Мишовић“, у Београду, саопштила је данас њихова епархија.

 

Епископ Милутин је корона вирус добио, пише у саопштењу, тако што је, као „вредни пастир ходио и служио у својој епархији, онако како већ више од пола века служи Богу и роду“.

Како је наглашено, „непобитне су чињенице“ да епархија ваљевска и епископ Милутин немају никакве везе с појавом вируса корона у Ваљеву и да је епархија предузела мере за спречавање заразе.

У саопштењу пише да је „са самог врха градске власти у Ваљеву послата нетачна информација о томе да је један од узрока појаве вируса корона у Ваљеву ‘скорашња посета једног свештеника из Италије Епархији ваљевској’ „.

Међутим, пише епархија, „никаква делегација, никакви свештеници, ниједан верник или било која особа из Италије или било ког другог кризног подручја на свету није у последње време била у посети епархији ваљевској“, а ни епископ Милутин, као ни сви свештеници епархије ваљевске, „у последњих неколико месеци нису путовали ни у једно кризно подручје на свету које је заражено корона вирусом“.

У саопштењу је поручено да ће епархија бири приморана да поднесе кривичне пријаве уколико се настави „ова медијска хајка против епархије ваљевске и њеног епархијског архијереја и свештенства“.

Бета/Данас

Најчитаније