недеља, 31 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Векић: Од данас грађани са симптомима у Дом здравља, без позивања телефоном

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Државни секретар у Министарству здравља Берислав Векић рекао је данас да грађани који осете симптоме који упућују на корона вирус као што је суви кашаљ, бол у грлу или повишена температура, треба да се јаве најближем дому здравља где ће бити прегледани и биће или враћени у кућну изолацију или упућени на болничко лечење.

 

„Уочили смо да се пацијенти касно јаве лекару, тек после три или четири дана од када осете температуру, што додатно компликује ситуацију. Отварањем такозваних КОВИД амбуланти при сваком дому здравља желимо да смањимо прилив пацијената ка Инфективној клиници, болници Драгиша Мишовић и Земунској“, рекао је Векић за РТС.

Он је објаснио да више нема позивања бројева телефона, већ чим осете тегобе грађани могу да крену ка дому здравља, а амбуланте ће радити од 7.00 до 22.00.

Додао је да су се медицински радници обучили у последње две недеље за поступање у оваквим ситуацијама и да ће након прегледа лекара, евентуалног рентгена или анализе крви бити донета одлука о даљем лечењу.

Векић је казао да кретање после 17 часова у таквим случајевима неће бити проблем и да ће грађани у амбуланти добити одговарајућу документацију како би могли да се врате кућама.

За оне који тегобе осете након 22.00 остаје да могу да оду на Инфективну клинику, рекао је Векић.

Државни секретар је рекао да је на београдском Сајму тренутно смештено 49 пацијената са лакшом клиничком сликом, а ради укупно десет лекара и 25 медицинских сестара.

Примедбе да пацијенти на Сајму немају топлу воду ни могућност да се окупају, Векић је оценио као „злонамерне“.

„Ми се боримо за сваки живот, не можемо да кажемо да су на Сајму постигнути хотелски или болнички услови, али радимо на превазаилажењу проблема и надам се да ћемо у наредних неколико дана решити питање топле воде“, рекао је државни секретар.

 Бета/Данас

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније