недеља, 31 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Тест самопроцене на инфекцију коронавирусом

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председница Владе Србије Ана Брнабић саопштила је да је данас почео да ради Тест самопроцене на КОВИД-19, а систем функционише на бази једноставног логовања путем личног броја здравственог осигураника и броја здравствене картице.

 Брнабић је на свом Твитер налогу навела да је циљ тог система да се смање гужве и чекања и убрза процес лечења.

 

Она је објаснила да се налази аутоматски шаљу на радне листе лекарима у КОВИД-19 амбулантама формираним при домовима здравља (24 часа).

Ово је борба сваког појединца за цело наше друштво и победићемо само заједно, написала је премијерка, уз поруку "останите код куће".

Брнабић је такође поставила и линк https://www.e-zdravlje.gov.rs/landing/  и упутила на сајтове https://covid19.rs  и  https://chats.viber.com/covid19info.

На сајту Владе Србије пише да је на сајту еЗдравље Министарства здравља постављено ЦОВИД-19 обавештење, у којем се наводи да се у алгоритму поступања са лицем код кога је постављена сумња на инфекцију вирусом, дефинишу обавезе лекара дома здравља у систему надзора над ЦОВИД-19, где сваки дом здравља треба да омогући директну комуникацију особе са сумњом на ЦОВИД-19 са лекаром.

Портал еЗдравље, између осталог, омогућава да попуните самопроцену на инфекцију коронавирусом, на основу које ћете добити смернице о даљем поступању и директну електронску комуникацију са респираторним амбулантама из система надзора, где ћете моћи да постављате питања у вези са овим вирусом, наводи се на сајту Владе Србије.

Да би се приступило функцијама портала потребна је пријава и регистрација коју је могуће обавити на три начина.

Један је пријава преко података са картице здравственог осигурања, који омогућава приступ ограниченим функцијама портала еЗдравље, које се тичу само ЦОВИД-19 самопроцене и комуникације са респираторним амбулантама.

Други је регистрација налога и пријава преко Портала еЗдравље – одабиром опције "Отвори налог" креирајте профил и пријавите се са својим подацима, која омогућава приступ свим функцијама портала

Трећи је пријава преко eID.gov.rs јединственог државног система за аутентикацију грађана у свим системима еУправе, где други и трећи степен аутентикације омогућавају приступ свим функцијама портала.

Н1 Београд

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније