понедељак, 08 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Апел патријарху да "одбрани право верника на литургију"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Група интелектуалаца затражила је од Патријарха Српске православне цркве Иринеја да, како кажу "одбрани право верника на литургију и да захтева од државних власти да се временски оквир ограничења слободе кретања прилагоди праву православних верника".

 

Имајући у виду одлуку Владе о укидању слободе кретања у периоду од суботе у 13 часова до понедељка у пет часова, они су тражили да се тај оквир прилагоди праву православних верника, који чине огромну већину становника Србије, да учествују на недељним Светим Литургијама током поста и на празник Васкрсења.

У писму Патријарху наводи се да би власт требало да зна, да би према члану 202. Устава Србије свако ограничење слободе вероисповести било противуставно и у условима ванредног стања не сме да се злоупотреби.

Писмо Патријарху потписали су Слободан Антонић, Миша Ђурковић, Милош Ковић, Часлав Копривица, Душан Пророковић, Зоран Кинђић, Срђа Трифковић, Драгана Трифковић, Љиљана Чолић, Слободан Самарџић и бројни други професори, доктори, адвокат и новинари.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније