среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Јошка Броз: Медији подругљиво известили о 40 година од смрти Тита

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Саговорници Данас различито коментаришу начин на који су медији у Србији известили о 40 година од смрти Јосипа Броза Тита.

 

Јосип Јошка Броз, Титов унук и народни посланик

Новости су скандалозно известиле о томе. Остали медији напола објективно и подругљиво, бар ово што сам прочитао.

Александар Чотрић, заменик председника СПО

Смрт Јосипа Броза Тита била је, без обзира на то шта мислимо о њему, по много чему преломан догађај у историји комунистичке Југославије. Зато је четрдесетој годишњици требало посветити више пажње у нашим писаним и електронским медијима. И требало је аналитички и студиозно, из више углова осветлили улогу и значај Титове тридесетпетогодишње апсолутистичке владавине, укључујући њене добре и лоше стране. Ја мислим да је било много више лоших, јер је Броз као аутократа створио партијску државу, сурово ликвидирао своје противнике, формирао логоре, забранио све странке осим комунистичке, одузимао људима легално стечену имовину, забрањивао слободу вероисповести, гушио слободу медија и урадио много ствари на штету српског народа, што је све створило основу за грађански рат који је избио 11 година после његове смрти.

Жика Гојковић, Покрет обнове Краљевине Србије

Тито је био највеће зло за српски народ и сигуран сам да се ближи дан када ће деца у уџбеницима историје коначно моћи да уче о истинитој историји нашег народа. Када будемо дошли до (лековите) истине, а ту мислим и на медијско извештавање, онда ће и Србија прогледати.

Игор Бракус, радијски и ТВ водитељ

Многе модерне српске аутократе и квазидиктатори (су) би волели да буду Тито. Наравно, овом политичком горостасу нису били, нити су сада, нити ће бити ни до колена икада. Сходно томе, бар на овај тужан дан треба се присетити како смо под другом Старим некада живели мирно, културно и достојанствено, као нормална људска бића.

А. Ћук  Данас

Промо

Bg

Најчитаније