понедељак, 19 април 2021

Друштво

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

КРИК објавио фотографију Данила Вучића са Видојевићем, Стефановић - цртање мете

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У склопу текста који је КРИК, са колегама из црногорске Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС) и међународне новинарске организације Organized Crime and Corruption Reporting Project  (OCCRP) , објавио о рату шкаљарског и кавачког клана, налази се и фотографија на којој се види син председника Србије Александра Вучића, Данило, у друштву са Александром Видојевићем, који се, по тврдњама КРИК-а, у полицијској бази води као припадник кавачког клана и један је од кључних чланова навијачке групе "Јањичари".

 

КРИК у тексту наводи да о блискости Видојевића и Данила Вучића говоре њихове заједничке фотографије направљене на различитим догађајима и у различитим временским периодима.

Тако су, подсећа КРИК, 2018. заједно навијали на Светском првенству у фудбалу у Русији, на утакмици коју је репрезентација Србије играла против Костарике. У јануару ове године усликани су у Бањалуци, на прослави Дана Републике Српске.

КРИК није саопштио када и у ком контексту је настала фотографија која је објављена у последњем тексту.

 

Објављивање фотографије је изазвало реакције и појединих државних званичника.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић у саопштењу је то оценио као "незабележен скандал".

"Навикли смо и да у Србији покушаји криминализације и сатанизације, чак и чланова породица, људи из власти буду средство политичке борбе опозицији, али стављање нечијег детета у контекст ратова подземља је до сада незабележен скандал. Нажалост, сем што се ради о чистим измишљотинама зарад дискредитације, аутори овим лажима Данилу Вучићу стављају мету на чело и доводе његов живот у опасност", рекао је Стефановић.

Огласила се саопштењем и председница Скупштине Маја Гојковић која је најоштрије осудила, како је рекла, најновији напад на сина председника Републике Србије, Данила и реторички поставила питање да ли ће сада сви они који су заплакали због измишљених напада на децу Драгана Ђиласа, овог пута бар осудити напад на децу Александра Вучића.

Председница Владе Србије Ана Брнабић је на Твитеру оценила да је реч о таблоидном новинарству и двоструким аршинима.

 

Како преносе таблоиди, председник Александар Вучић није хтео да коментарише текст КРИК-а, понављајући да ће о свему говорити по укидању ванредног стања и додао да је његов животни мото борба, и да ће се борити за сву децу Србије, не само за своју.

Вучић је потом на свом Твитер налогу објавио фотографију са сином.

 

Главни уредник КРИК-а Стеван Дојчиновић изјавио је да су на тексту радили неколико месеци, да се Данило Вучић појављује само у једном сегменту, и да то нису могли да прескоче јер је, каже, на слици са "особом који је део кавачког клана и очигледно се друже".

Дојчиновић додаје да нису темпирали моменат објављивања и да је датум пролонгиран због ситуације са коронавирусом.

 

КРИК/Н1 Београд

Промо

Bg

Најчитаније