понедељак, 19 април 2021

Друштво

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Кон: Јавна окупљања не могу проћи без последица, вирус не бира је ли скуп политички или не

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да је забринут због организовања масовних јавних политичких скупова у Србији јер су таква окупљања "поуздана места где може доћи до преношења вируса".

 

Он је за Прву телевизију оценио да јавна окупљања у већем броју попут јучерашњег испред Скупштине Србије, "не могу проћи без последица" које ће се по његовим речима, видети за седам до 10 дана.

"Ризик се ту драстично повећава. Да ли су скупови политички или нису, вирусу је сасвим свеједно. Ако има могућност за пренос, он ће је искористити", казао је Кон.

Најавио је да ће на данашњој седници Кризног штаба изразити забринутост због организовања таквих скупова али и додао да одговорност што се мере не спроводе, није на стручњацима.

Оценио је да су бројке у вези са епидемијом коронавируса у Србији добре, али и да понашање грађана није у складу са тренутном ситуацијом.

"Сасвим је поуздан податак да је вирус у циркулацији, друго је што се све више спушта и то је јако добро", рекао је Кон и додао да је можда неопходно да се у Србији уведе обавезно ношење маски.

 

Инсајдер

Промо

Bg

Најчитаније