понедељак, 01 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

УНС: Суђење за паљење куће Милана Јовановића наставља се 3. јуна

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Суђење оптуженима за паљење куће новинара портала "Жиг инфо" Милана Јовановића заказано је за 3. јун, речено је Удружењу новинара Србије (УНС) у Другом основном суду у Београду.

 

Јовановићу је пре годину и по, у ноћи између 11. и 12. децембра 2018. године око 3.30 часова запаљена кућа у којој су били његова супруга и он, а спасли су се бекством.

Како се наводи у саопштењу УНС-а, претходно рочиште требало је да се одржи 30. марта, али је одложено због пандемије.

Суђење оптуженима - бившем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, полицајцима из Гроцке Владимиру Михаиловићу, Игору Новаковићу и Александру Маринковићу, почело 9. априла прошле године.

Симоновић, који је оптужен да је наручио паљење куће новинара, негирао је да је учестовао у организовању, а пред судом је изјавио да се "апсолутно не осећа кривим", као и да не пристаје на накнаду штете Јовановићу.

На суђењима Михаиловић и Новаковић су променили своје исказе дате у полицији јер су, како су навели, "изречени под присилом Управе криминалистичке полиције".

Михаиловић је казао да је измислио признање да му је Симоновић обећао 1.500 евра да заплаши новинара, а Новаковић је казао да Симоновића не познаје.

За Маринковићем, који се сумњичи да је директан извршилац паљења 12. децембра 2018. године, расписана је потерница.

Певачица Бојана Цветковић Шијачки признала је тужилаштву да је довезла Маринковића до места напада и склопила споразум о признању кривичног дела.

Она је осуђена на шест месеци кућног притвора и новчану казну од 50.000 динара.

Јовановић је на суђењу, у својству сведока, изјавио је да је након што му је кућа изгорела непозната особа дошла у кућу и понудила "безобразну цифру" како би поступак против Симоновића био "стављен под тепих".

Бета/Н1

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније