уторак, 13 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Суграђани и у ванредном стању упловљавали у брачне воде: У априлу било само 26 венчања

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Свега два пара у 17 престоничких општина се развела

 

ЗА време ванредног стања матичари у београдским општинама радили су у специфичним условима, али нису имали много посла. Током априла склопљено је 26 бракова, и потписана само два папира за развод.

 Према подацима статистичара Секретаријата за управу, највише бракова током 30 априлских дана склопљено је на Звездари - пет. На Вождовцу и Врачару у брачне воде упловила су четири пара, а на Савском венцу и Палилули три. По два брака склопљена су у Новом Београду и у Раковици.

 Потписе на папире о заједничком животу у Гроцкој, Лазаревцу и на Старом граду ставио је по један пар супружника. Младенаца није било у општинама Чукарица, Сурчин, Сопот, Обреновац, Младеновац, Лазаревац и Барајево. Венчања су обављана искључиво у зградама општина, само у присуству младенаца, кумова и матичара и уз поштовање сви прописаних мера.

 - Ретки су били случајеви отказивања венчања, углавном су будући младенци померали термин, понајвише за август, септембар - објашњавају надлежни у матичним службама. - Излазили смо им у сусрет и нудили им све слободне термине до краја године.

Ванредно стање није спречило ни супружнике са Палилуле и Старог града да ставе тачку на заједнички живот и потпишу папире за развод. Такође, из надлежног Секретаријата додају и да је у априлу прошле године у Београду регистровано 499 бракова и 270 развода.

Ј.Д   Новости

Промо

Bg

Најчитаније