понедељак, 19 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Репортери без граница: КРИК не заслужује увреде и претње, већ извињење

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Извештавање о састанцима сина председника Републике са људима који се доводе у везу са криминалом је много више од легитимне новинарске теме, то је у интересу друштва, оценио је за Данас шеф бироа Репортера без граница за Балкан Павол Залаи и додао да у таквим случајевима новинари морају имати заштиту надлежних органа.

 

Залаи је оценио да би надлежни органи, најпре, требало да објасне због чега полицијски службеници, који су зауставили новинарку КРИК, нису интервенисали како би је заштитили када су јој претиле и одузеле телефон особе за које се сумња да су повезане са организованим криминалом.

Требало би покренути интерну истрагу унутар полиције, како би се расветлило то понашање полицијских службеника, предочио је он.

Залаи је, о објави председника Александра Вучића на Инстаграму поводом целог случаја, истакао да се те изјаве могу схватити као увреде и претње новинарима, и као такве представљају напад на слободу медија.

Бојана Павловић и КРИК не заслужују увреде и претње, већ извињење због третмана којем су били изложени, као и континуирану подршку политичара, поручио је Залаи.

ФоНет/Данас/Н1

Промо

Bg

Најчитаније