уторак, 20 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Јанковић: “Полицијски час није искључен”

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Имунолог Срђа Јанковић каже да вирус корона и даље има потенцијал ширења, да је Кризни штаб због тога реаговао те да су маске обавезне у јавном превозу, а препорука је да се носе у затвореном простору као што су банке, поште, продавнице.

 

Он је рекао да се може спречити ширење уколико се сви буду придржавали препорука које су и до сада биле на снази, али су сада појачане.

“Сви би требало да носе маску. Маска не штити стопостотно, али уколико је сви носимо епидемија се успорава за 40 одсто. То су показали последњи објављени радови”, рекао је Јанковић за ТВ Пинк.

Он истиче да је важна физичка дистанца на отвореном простору. Додаје да је повећан број заражених опомена за све нас да морамо да пазимо, да заштитимо себе и друге, јер је вирус међу нама.

“Потенцијал ширења постоји, због тога стежемо противепидемијски обруч. Број новозаражених расте и то желимо да сасечемо у корену”, навео је он.

Упитан да ли се може десити да се поново уведе ванредно стање и полицијски час, Јанковић је рекао да се та опција не разматра у овом тренутку.

“Уколико ризик постане већи може и то да се деси и да се такве мере уводе, али у овом тренутку оне нису у разматрању”, нагласио је он.

Говорећи о прослави матуре, Јанковић је рекао да у овом тренутку нису забрањена таква окупљања, али да дистанца мора да се поштује.

– Знамо да су на матурама емоције узавреле, као на дербију, и да је тешко одржати дистанцу. Међутим, то је суровост коју морамо да прогутамо – закључио је он.

Нова.рс

Промо

Bg

Најчитаније