понедељак, 19 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

На згради РТВ графит са ликом Вучића на коме пише: ‘Није заграда крива ја сам уредник програма’

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На фасади зграде Радио-телевизије Војводина јутрос је освануо графит на ком је нацртан председник Србије Александар Вучић који у руци држи паролу на којој пише: „Није зграда крива, ја сам уредник програма“.

 

Порука алудира на недавна дешавања испред зграде РТВ-а када су демонстранти током протеста разбили прозоре на улазним вратима.

Током преподнева графит је прекречен белом бојом али се испод фасаде јасно назире лик Александра Вучића и парола коју држи у рукама.

Испред зграде РТВ-а и ранијих година често су одржавани грађански протести због незадовољства уређивачком политиком покрајинског јавног медијског сервиса, али су протекли без оштећења имовине.

Након покрајинских избора 2016. године и доласка на власт Српске напредне странке смењен је скоро цео уређивачки тим инфирмативног програма на српском језику.

 

Преко ноћи је укинуто неколико популарних емисија, велики број људи премештен је у друге редакције на лошија радна места, а са више десетина сарадника раскинути су уговори о радном ангажовању.

Четири године касније поверење гледалаца у Први програм телевизије драстично је опало, а поједине информативне емсије имају и до десет пута мању гледаност него 2016. године.

Бета/Данас

Промо

Bg

Најчитаније