уторак, 20 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

РЕМ покренуо поступак против Пинка због откривања идентитета малолетника

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Због откривања идентитета 14-годишњег малолетника у емисији Хит твит на телевизији Пинк чланови Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) на последњој седници покренули су поступак за изрицање мере тој телевизији.

 

Да ли је телевизија Пинк повредила Правилник о о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга приказивањем спорног снимка биће одлучено на следећој седници РЕМ-а. Како би се изјаснили о овом случају, на њу су позвани и представници Пинка. А исход овог поступка знаће се после расправе и гласања чланова Савета РЕМ-а.

Овај случај нашао се на седници Савета РЕМ-а након што је његова чланица Вишња Аранђеловић затражила од стручне службе да уради анализу случаја јер је на Пинку у емисији Хит твит 12. јула ове године приказан снимак испитивања малолетног детета које је учествовало у демонстрацијама у Београду.

У том снимку гледаоци су у емисији уживо чули име детета, из ког је насеља, а види се и његова физичка конструкција. Једино је на снимку било заштићено лице тог 14-годишњака.

Водитељка те емисије Верица Брадић рекла је у емисији Хит твит, у којој је иначе једини гост био председник Србије Александар Вучић, да су „успели да дођу до снимка“ који објашњава да је међу „хулиганима који су разбијали камере и прозоре“ Скупштине Србије било и малолетника. Она је раније УНС-у рекла да не види ништа спорно у његовом емитовању.

На питање на који начин је телевизија Пинк дошла до снимка Брадићева је тада рекла да ће „морати да пита сараднике“ како су га добили.

УНС/Данас

Промо

Bg

Најчитаније