субота, 06 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

УНС тражи објашњење зашто сумњиче новинаре, медије и удружења за прање новца

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Удружење новинара Србије (УНС) захтева од Министарства финансија и Управе за спречавање прања новца, која је део тог министарства, да хитно објасне због чега се ово удружење налази на списку организација чије се финансијске трансакције надзиру ради спречавања тероризма и прања новца.

 

У медијима је јуче објављен списак на ком се налазе УНС и друге новинарске и медијске организације, истраживачки медији и неколико новинара, чије банкарске рачуне Управа ставља под надзор због опасности од финансирања тероризма и прања новца.

УНС позива Министарство и Управу да јавно саопште који то „основ сумње“, у складу са Законом о спречавању прања новца и финансирања тероризма, постоји да би најстарија и највећа новинарска организација у Србији била стављена под овакву врсту контроле.

Не спорећи право државних органа да користе законска овлашћења, УНС је дубоко забринут што се на списку објављеном у медијима налазе новинари, истраживачки медији, новинарска и медијска удружења која штите слободу медија и своје чланове од притисака, претњи и угрожавања слободе информисања.

УНС/Данас

Промо

Bg

Најчитаније