уторак, 11 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Лучка капетанија Београд забранила све прославе на плутајућим објектима

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Лучка капетанија Београд је, након консултација и и препорука здравствених радника, донела нове мере којима се између осталог, забрањују журке и све друге прославе на свим врстама плутајућих објеката.

 

"Обавештавају се бродарства, заповедници бродова, старешине пловила, предузећа речног саобраћаја и водопривреде, надлежни органи и организације, привезишта за чамце и наутички клубови, власници чамаца, остали учесници у пловидби као и сва заинтересована лица на територији Републике Србије да су дужни да се придржавају свих мера ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести ковид19 и заштите од те болести", наводи се у саопштењу Капетаније, а преноси агенција Бета.

Додаје се да треба примењивати мере прописане Законом о заштити становништва од заразних болести, Законом о здравственој заштити, Законом о јавном здрављу, као и друге мере које природа те болести налаже у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и свим препорукама Кризног штаба РС.

"Поред тога, забрањује се организовање журки, прослава и слично на бродовима, чамцима и плутајућим објектима, дозвољена је пловидба чамцем при чему треба водити рачуна да буде обезбеђена раздаљина између лица на чамцу од два метра", преноси Дневник.

Сваки прекршај одредаба овог саопштења сматраће се прекршајем у унутрашњој пловидби и казниће се у складу са одредбама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, стоји, између осталог, у саопштењу Капетаније.

Бета/Инсајдер

Најчитаније