понедељак, 19 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Естрада и Вучић: Уздижи га у небеса и уживај привилегије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Током протеклих неколико година, подршка Српској напредној странци на челу са Александром Вучићем показала се не само као неопходна - када је у питању чување посла у државним предузећима - већ и као крајње исплатива, када је реч о домаћој естрадној сцени.

 Тако је грађанима Србије саопштено путем прорежимских таблоида да ће један од највећих симпатизера владајуће партије, певач Аца Лукас, бити један од првих који ће након ванредног стања у држави одржати, како је речено, велелепни концерт на Ташмајдану.

“Крећемо”, кратко је поручио Лукас на Инстаграму, наводећи да ће се концерт одржати 29. септембра, на београдском стадиону “Ташмајдан”, са почетком у 20.30 часова.

“Спектакл” који најављује долази само неколико месеци након бруталних увреда и претњи које је упутио водитељима телевизије Нова С Зорану Кесићу и Ивану Ивановићу, који често критикују власт у својим емисијама, и нешто мало дуже након што је путем друштвених мрежа упутио бруталне увреде Сергеју Трифуновићу, лидеру ПСГ-а, називајући га најпогрднијим именима.

Да је Србија заиста демократска држава, у овоме не би било ничег чудног, али – музичари и уметници који не припегавају истим полтронским методама, не говоре у корист СНС-а, не величају Александра Вучича и не вређају неистомишљенике, немају иста права и не могу да наступају у престоници Србије, нити у околним градовима.

Примера ради, музичар Владо Георгиев, један од најпознатијих критичара власти, већ годинама не наступа у Београду. Исто је са алтернативном музичком сценом, али и са Јеленом Карлеушом.

Уместо тога, место је уступљено још једном СНС музичару – Бори Ђорђевићу.

На митингу “Будућност Србије”, који је одржан 19. априла 2019. године, вођа Рибље Чорбе био је један од главних шоумена, певајући своје старе хитове.

“Одлучили смо да свирамо из чисто патриотских разлога. Вучић, Дачић и други, конкретно раде за Србију, а у захтевима опозиције видимо искључиво жељу за влашћу“, рекао је Бора Чорба тада за Вечерње новости. Он је такође нагласио да је музичарима из бенда “савест налагала да певају за Србију”.

“Не желимо да свирамо за ‘жуте’, који су продали Косово будзашто! Не желимо да свирамо за ону што шамара несрећника са Косова. Част нам је да делимо бину са јунацима са Кошара. Савест нам налаже да певамо за Србију.”

Александар Вучић и Српска напредна странка већ годинама имају подршку највеће домаће звезде, која је такође својевремено имала проблеме са законом – Светлане Цеце Ражнатовић.

Цеца је своју изјаву апослутне подршке Вучићу дала још пре три године, када се појавила на предизборном скупу, наводећи да је он прави лидер за нашу државу.

“Свима је добро познато да никада нисам јавно подржала ниједног политичара, иако су ми многи од њих кућни пријатељи. Ниједног тренутка се нисам двоумила да овог пута станем уз Александра Вучића, јер га познајем 20 година и знам да је спреман да уради много тога да Србији и народу који живи у мојој домовини буде боље. Све оно што је урадио на позицији премијера само је учврстило моје мишљење и веру да је он прави човек, који заслужује функцију лидера Србије”, рекла је Цеца тада и додала:

“Сматрам га заслужним што је наша земља на правом путу просперитета и што је даноноћно радио како би путања наше земље била узлазна”, додала је она.

Познате личност не профитирају само професионално, већ бивају и спасене од полицијског гоњења. Тако се можете возити без дозволе као Дарко Лазић, или можете постати народни посланик као Лав Пајкић, или можете учествовати у гомили малверзација без да за то икада одговарате.

Зашто пристојна Србија и уметници не дигну глас и кажу коју о неправди коју трпе у сопственој земљи?

Поред добро познатих разлога о пословима у државним предузећима, уценама, критикама, развлачењима по таблоидима, цензури и слично, догађало се и да уметници који на друштвеним мрежама пишу статусе против власти, моле новинаре да их не преносе, како не би имали проблема.

Такав је случај био са уметницом (име познато редакцији), која је писала статус о хапшењу Јоване Поповић из Кикинде, ауторке песме Багра, која нас је замолила да “прескочимо” њен статус и коментар.

Образложила је то чињеницом да мора да прехрани дете, али и да се боји за мајку и сестру у провинцији, као и могућности да због њеног “дугог језика”, сви остану без посла.

Перо Јововић   Нова

Промо

Bg

Најчитаније