четвртак, 22 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Смењени начелници ВМА из групе “Уједињени против ковида”

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Начелници две клинике и једног института са Војномедицинске академије (ВМА) смењени су са својих функција, а решења о смени уручена су им у среду, 16. септембра, сазнаје Н1 из извора блиских сада већ бившим начелницима.

 

Смењени су начелник Института за медицинска истраживања проф. др сц. мед. Данило Војводић, начелник Клинике за ургентну интерну медицину проф. др Слободан Обрадовић и начелница Клинике за кожне и полне болести проф. др сц. мед. Лидија Кандолф Секуловић, пише Н1.

Званичну потврду ове информације нисмо успели да добијемо, а према нашим изворима, у последњих неколико дана смењено је укупно седам начелника са ВМА.

Оно што је заједничко свим смењеним начелницима јесте њихова подршка отвореном писму које су Влади Републике Србије и осталим надлежним институцијама упутили лекари окупљени у групи “Уједињени против ковида”.

Подсетимо, група од 350 лекара у прогласу објављеном 21. јула оштро се оградила од републичког Кризног штаба за борбу против ковида-19 и затражила његову смену, наводећи да се Србија нашла у јавно-здравственој катастрофи.

Почетком септембра, иницијатива “Уједињени против ковида” прерасла је у удружење грађана истог назива, а број лекара који су својим потписима подржали отворено писмо повећао се на скоро 3.000.

Н1/Нова

Најчитаније