уторак, 20 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Италија попустила мере према Србији: Могућ улазак у земљу уз одређене услове

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Уредбом италијанског Министарства здравља од, 21. септембра, Србија је уврштена на листу Е, односно из Србије је сада могуће ући у Италију уколико постоје одређени разлози, саопштила је амбасада Италије у Београду.

 

Из Србије у Италију може се ући уз следеће услове - рад, здравствени разлози, студирање, апсолутна хитна потреба и повратак на место боравишта, становања или пребивалишта, наводи се у саопштењу.

Улазак је могућ и особама које су "у доказаној и стабилној емотивној вези (иако не живе заједно) са држављанима Италије (ЕУ, Шенгена), или са физичким лицима која имају стални боравак у Италији (особе са дугим боравком) и које су се упутиле у место боравишта свог партнера (у Италији), додала је амбасада наводећи да се то не односи на туристичка путовања.

При уласку је неопходно показати личну изјаву.

За оне који улазе у Италију свакако остаје на снази обавеза карантина за боравке који су дужи од 120 сати, заједно са другим изузецима.

"Ово је важан помак који је начињен захваљујући значајним резултатима које је Србија постигла у борби против коронавируса", изјавио је амбасадор Карло Ло Кашо.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније