среда, 28 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вучић: Надлежни органи већ установили ко је рушио у Савамали

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да насеље Београд на води није потпуно приватно власништво и да је у оквиру тог пројекта 32 одсто јавних површина које ће након завршетка изградње насеља вредети "10.000 пута више него пре седам година".

 Вучић је током обиласка завршних радова на изградњи тржног центра “Галерија Београд”, у оквиру Београда на води, то рекао упитан колико грађане Србије и грађане Београда кошта изградња приватног насеља Београд на води.

“Овде је јавно 32 посто површина. Што се тиче насеља 10.000 пута је већа њихова вредност од вредности пре седам година, вредност коју има држава и град Београд је 10.000 пута већа”, рекао је Вучић, али није навео колико су држава, односно град Београд, уложили новца у изградњу тог насеља.

На питање колико је објеката уклоњено да би било изграђено насеље Београд на води и шта је са случајем бесправног рушења у насељу Савамала у току изборне ноћи 2016. године, Вучић је рекао да су због изградње Београда на води уклањани “и легални и бесправни објекти”, при чему су власници легалних објеката добили великодушно обештећење.

Вучић је на питање о одговорности за рушење објеката у Савамали навео је да су то “надлежни органи већ установили”.

Бета/Нова

Најчитаније