среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Слога: МУП мора да плати запосленом 480.000 динара због "синдрома празног стола"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Виши суд у Београду донео је првостепену пресуду по којој је Министарство унутрашњих послова (МУП) члану Синдиката полиције Слога Александру Милојевићу дужно да исплати 480.000 динара због претрпљених душевних болова и повреде части и угледа и да плати трошкове суђења у износу од 83.800 динара.

 

Како је саопштено из Синдиката Слога, Виши суд у Београду, којим је председавала судија Снежана Марјановић, донео је пресуду којом се усваја тужбени захтев тужиоца Александра Милојевића да је претрпео злостављање на раду од начелника Сектора за ванредне ситуације Предрага Марића, тако што је недавањем радних задатака, такозваног "синдрома празног стола", почев од 16. децембра 2015. године па до 2. јануара 2019. нарушио и повредио његов професионални интегритет.

"'Синдром празног стола' је када се жртви мобинга не задају задаци који су прилагодјени његовим професионалним квалификацијама и образовању, не позива се на заједничке радне састанке, а све са циљем да жртва буквално 'пукне', направи неку грешку и да у очају самовољно напусти посао", наводи се у саопштењу синдиката.

У синдикату су рекли да је недопустиво, а сада је то и доказано на суду, "иживљавање" над запосленима.

"Остаје горко питање: да ли ће након ове пресуде начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић сносити и професионалну одговорност, поднети оставку на функцију или бити смењен", закључује се у саопштењу Слоге.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније