среда, 23 јун 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Нови напад напредњака на новинара Инфо Врањске

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Тим за развој и интеграције, као оснивач портала Инфо Врањске позвао је данас надлежне органе и јавност да их заштите, а поводом последњег напада Српске напредне странке на новинара Славомира Костића.

 

Цртање мете

У саопштењу Градског одбора СНС Врање Костић је назван “бедником”, “људским шутом и олошем”, “фекалијом од човека”…

“Новим нападом на Костића и Инфо Врањске нацртана је мета на нашој редакцији и новинарима, а СНС је упутио позив свим заинтересованима да могу да нас лове без ловостаја”, наводи се у саопштењу Тима за развој и интеграције, оснивача Инфо Врањских.

У саопштењу се додаје да СНС не помиње Инфо Врањске, већ Костића, али да “медији са њиховог платног списка РТВ Врање, Врањска плус и Под Пржар прес” директно прзивају Инфо Врањске, “о чему ће суд рећи шта има”.

Инфо Врањске очекују заштиту од надлежних органа, што је њихова обавеза, јер је реч о очигледном угрожавању сигурности, али и од новинарских удружења, колега и Савета за штампу.

У саопштењу се додаје да према Кодеску новинара, медији немају право да преносе увредљиве садржаје.

“Одговор Инфо Врањских је једноставан: наша уређивачка политика остаје нетакнута, јер ми радимо у интересу грађана и Србије, а не бахатих финансијера туђим парама и изузетно смо поносни на то”, наводи се у саопштење и додаје да се не плаше СНС и њихових медија, нити претерано брину због салви увреда које стижу са те стране, све док су читаоци уз Инфо Врањске.

Костић: Нападнут сам због истине

У разговору за портал Нова.рс новинар Инфо Врањске Славомир Костић каже да је нападнут због јучерашње вести у којима је грађанима Врањске бање поручио да централног грејања неће бити до Нове године, те да на време припреме дрва.

“Зато је СНС издао саопштење које пушта на својим ТВ станица, а у којем кажу да ће “у историју бешчашћа бити уписано име Славомира Костића”. Зато што сам према њиховом мишљењу противник Врањске бање, места где сам рођен и где живим. Ипак, нису демантовали информације које сам изнео у тексту, зато што је то тачно”, наводи Костић за Нова. рс.

Како додаје, оваквих саопштења против њега је било и раније, у њима нема директних претњи, али су према његовом мишљењу “цртање мете на чело”.

“Тако су недавно и на стадион у Врањској бањи поставили транспарент са натписом “Костићу смеће, “Минералац” (што је назив клуба) ти рекет никад плаћати нече”. Па зар то није цртање мете?”, пита Костић и додаје да, ипак, неће одустати од своје борбе.

“Ја сам писао против сваке власти, то је мој избор. Сад пишем о свему ономе што ова власт ради, а поготову о ономе што посланик СНС Славиша Булатовић ради овде, у месту у којем је рођен. Обећавао је процват бање, а сад имам само развалине, рушевине и све остављено на пола или није ни започето”, закључује Костић.

УНС: СНС да повуче саопштење

Удружење новинара Србије (УНС) позвало је Српску напредну странку да повуче саопштење Градског одбора у којем су изнете увреде на рачун новинара портала Инфо Врањске Славомира Костића и јавно се извини Костићу.

“Костић је у јучерашњем саопштењу Градског одбора СНС-а у Врању назван “бедником” и низом других увредљивих термина које овде нећемо понављати”, саопштио је УНС.

УНС позива медије да не преносе саопштења којима се на најпримитивнији начин вредјају колеге и подсећа их да сносе одговорност за оно што објављују. Истичу да свако има право да буде незадовољан радом новинара и да се због тога може обратити надлежним регулаторним и саморегулаторним телима, као и судским органима, али да је неприхватљиво да се то незадовољство исказује увредама.

Јелена Јеловац   Нова

Промо

Bg

Најчитаније