среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Највећи тржни центар у региону "Галерија" отворен у Београду на води

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Тржни центар "Галерија Београд", на локацији Београда на води, данас је отворен и највећи је у региону.

 

Изградња објекта од 300.000 квадрата почела је 2017. године, а инвеститор је компанија Игл хилс (Еагле Хиллс) из Уједињених Арапских Емирата.

"Галерија Београд" има провидни кров, а у оквиру њега су продавнице, кафићи, ресторани, два забавна комплекса, биоскоп и 3.600 паркинг места.

Отварању тржног центра присуствовао је председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, председник компаније Игл хилс Мохамед Алабар.

Председник Србије је изјавио да критике пројекта Београд на води долазе од људи који имају страх од промена и од политичара који немају идеје и снове. Вучић је рекао да се такве критике јављају сваки пут када се гради нешто ново.

"Када само кренули да градимо аутопут, рекли су да никада нећемо стићи до Чачка. А крајем идуће године ћемо имати пут до Пожеге. Онда су исто рекли за пругу до Будимпеште, а идуће године ће се од Београда до Новог Сада и обрнуто стизати за 27 минута, нећете моћи ни чај или кафу да попијете", рекао је Вучић.

Он је рекао да ће, упркос критикама, наставити да сања велике идеје.

Одговарајући на питање да ли је изградња тог пројекта излажење у сусрет интересу приватног инвеститора, Вучић је рекао да је од тога интерес имала и држава Србија.

"Није то само његов интерес (инвеститора), и наш је интерес да од мочварних уџерица направимо нешто овако велелепно. Ни из чега смо направили нешто и запослили људе. Има, наравно, интерес и приватни власник али то је суштина капитализма. Ако неко ту рачуницу не види и ако му то није јасно, не знам шта бих ту додао", рекао је Вучић.

Према његовим речима, и остатак Београда има користи од изградње тог пројекта јер су порасле и цене станова у околини, самим тим и имовина људи који ту живе.

"Овим се мења цео град и веома сам поносан на то... Исто као што смо морали да завршимо и градњу Храма светог Саве. Важно је да се ствари завршавају", рекао је Вучић.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније