понедељак, 19 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Казне за неношење маски, комунални милицајци добијају нова овлашћења

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Комунални инспектори и комунални милицајци биће овлашћени да контролишу да ли грађани носе маске и одржавају растојање у затвореним и на отвореним просторима, а моћи ће и да изричу казне на лицу места, превиђено је изменама Закона о заштити становништва од заразних болести.

 

Како је објавила Радио-телевизија Србије, о изменама закона ће се у четвртак изјашњавати чланови Владе, а 10. новембра и посланици Скупштине Србије.

Чланица радне групе за измену закона Тамара Стојчевић за РТС је рекла да није предложено повећање казни, што значи да ће они који не буду носили маску морати да плате 5.000 динара, односно упола мање ако то ураде у року од осам дана.

Сада су за контролисање ношења маски задужени само санитарни инспектори, којих у Србији има само 140.

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић рекао је за РТС да је у последња четири дана извршено 2.237 контрола и поднета су 74 захтева за покретње прекршајних поступака, али готово ниједан против грађана који не носе маску или не држе дистанцу.

У возилима јавног превоза, кафићима, ресторанима и парковима поштовање мера прати двадесетак патрола београдске Комуналне милиције, али они сада прекршаје могу само да констатују, не и да кажњавају

ФоНет/Данас

Промо

Bg

Најчитаније