среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Протест малих привредника, блокиран центар Београда

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Незадовољни мали привредници, њих неколико стотина, окупили су се испред Министарства финансија у Улици Адмирала Гепрата у центру Београда, захтевајући разговор са представницима Владе и ресорним министром, како би превазишли тешкоће у пословању током пандемије.

 

На протесту се могу чути слогани попут “Против злочиначког система за пљачку”, “Ово је раднички скуп, без помоћи смо на улици”, “Туристичке агенције умиру”, “Отима се домаћој привреди”, “Министар није шеф привреди”.

Како јавља репортер Нова.рс, саобраћај не пролази Улицом адмирала Гепрата. Окупљени носе маске и поштују епидемијске мере.

Милена Алмонд, из Заштитника предузетника и приватника Србије, поручила да ће у јануару око 200.000 људи остати без посла уколико не буде реакције државе.

“Страни инвеститори добијају велике субвенције, док се домаћи мали предузетници, пекаре примера ради, кажњавају за најситније прекршаје”, рекла је она.

Како је најављено, протест ће трајати до 15 сати, у нади да ће их неко примити, а како кажу, уколико не буде дијалога они су спремни на даље активности. Подршку су им пружили и представници Удружења за заштиту уставности и иницијативе “Не давимо Београд”.

нова.рс/Н1

Промо

Bg

Најчитаније