среда, 03 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

(ФОТО) Да ли сте нормални? Ужасне слике с Копаоника

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На Копаонику је званично почела сезона скијања. Иако из Скијалишта Србије нису званично најавили, овогодишња манифестација Ски опенинг на Копаонику почела је данас, и трајаће до 6. децембра.

 

На друштвеним мрежама су се данима уназад шириле информације о томе да ће скијања највероватније бити.

Наиме, с обзиром да природног снега на Копаонику нема, још од почетка недеље систем за производњу вештачког снега је константно радио, и било је јасно да се спрема отварање скијашке сезоне.

Првог дана нове сезоне скијање је било бесплатно. Наредна два дана у овом скијалишту важиће попуст од 50 посто на цену ски карата, а дневни ски пас износи 3.300 динара. Због тога што је функцији само једна жичара, целог дана су се ствариле гужве у подножју. А скијаши баш и нису марили за дистанцу.

“Мислим да је могло мало боље да се организује. Има доста људи који чекају да се попну на врх”, каже Марко из Новог Сада који сваке године долази на Ски опенинг.

Иако су из Скијалишта Србије поставили таблу на којој пише да је потребно држати растојање, а редари упозоравали скијаше да је поштују, скијаши као да нису пуно пажње обраћали.

“Напољу смо. Имамо и маске. Не бринем се”, каже један од скијаша.

А на стази која припада жичари Караман гребен, налази се око 30 центиметара утабаног снега. Поред ове стазе, припремају се и стазе уз жичаре Панчићев врх, Крст, Мало језеро и Машинац.

Иако су на друштвеним мрежама кружиле информације да ће за боравак у хотелу бити потребан негативан ПЦР, власници хотела на Копаонику су то демантовали.

Милан Марковић    Нова

Промо

Bg

Најчитаније