четвртак, 15 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Сакупљена средства за Аникину терапију, родитељи поручују: Хвала вам свима!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Родитељи девојчице Анике Манић, која болује од ретке болести - спиналне мишићне атрофије типа 1, саопштили су да су прикупљена сва средства неопходна за њено лечење у иностранству.

 "После скоро три месеца прикупљања средстава за најскупљу терапију на свету, спремни смо да објавимо заврс̌етак прикупљања средстава за Аникин третман. Радост је огромна, а захвалност вец̌на", навели су Аникини родитељи, Иванка и Горан, у писаном саопштењу.

Захвалили су "Тиму Аника" за сваки пост, одговорени коментар, поруку, базар, кутију, лицитацију, постер, билборд, послати имејл, контактирану фирму, прорачун, гостовање у медијима, видео, причу из личног угла, телефонски позив, идеју, подршку, ентузијазам.

"Направили сте чудо! Никад нећемо моћи довољно да вам се захвалимо на свему. Ви сте Аникини суперхероји", поручили су Аникини родитељи.

Захвалили су и сваком појединцу на сваком послатом СМС-у, на свакој објави на друштвеним мрежама, на сваком помињању Аникине приче међу породицом, пријатељима, колегама.

"Хвала на свакој донираној ствари, вештини или услузи, на сваком организованом базару у различитим временским условима, хвала на свакој хуманитарној вечери, на награђивањима и лицитацијама. Хвала малим другарима из вртића и основних школа, гимназијалцима и студентима који су подржали Аникину борбу на најслађе и најкреативније начине. Хвала свим компанијама на великом доприносу крајњем резултату, хвала малим предузетницима на свим сјајним акцијама којима су нам показали да иза сваког малог бизниса стоји огромно срце. Хвала свим познатим личностима које су своју платформу искористиле на прави начин и омогућиле да се наш апел далеко чује. Хвала свим спортистима, глумцима, музичарима, уметницима који су постали лице уједињења у овој херојској борби. Хвала медијским представницима што су разумели нашу борбу и уступили нам простор да створимо велика дела", наводи се у саопштењу.

Посебно су захвалили Горњем Милановцу, како су навели, "малом граду великих људи, граду за пример и граду за понос". Већ  смишљамо велику прославу, када Аника дође са терапије, најавили су Иванка и Горан.

"Хвала нашој породици, родбини, пријатељима. Ви сте наша покретачка снага и Аникина снага. Хвала Аники, што нам је показала шта то значи борити се, не одустајати, волети и бити вољен. Хвала ти што си нам показала шта је прави живот, да није бајка, али да може да има срећан крај. И да у сваком дану, ма колико тежак био, може да се нађе лепота и захвалност", поручује се у саопштењу.

Подсетили су да је акција прикупљања средстава за Аникино лечење подстакла велики број људи, побудила најбоље у људима, и ујединила све.

"Сви смо се борили за исти циљ, чиста срца, помагали колико смо могли и дали свој максимум. Хвала држави Србији на подршци и организовању транспорта до болнице. Хвала грађанима Србије за сваки одвојени тренутак, пажњу, изговорену реч и динар за нашу Анику. Хвала Аникиним помагачима из региона и широм света који су препознали Аникину борбу показали да подршка не зна за границе. Хвала свима вама, које знамо и које се надамо да ћемо тек упознати. Показали смо, сви заједно, да дечији живот нема цену и да уједињени можемо створити чуда јер у њих и верујемо", навели су Аникини родитељи.

"Дали сте шансу нашој малој девојчици да настави своју борбу за дуг и леп живот. Одушевљени смо и неизмерно захвални да има толико људи који су спремни да без оклевања помогну девојчици коју не знају. Ово је један диван дан, и ово је један диван свет у коме одрастају наша деца", констатује се у саопштењу.

Аникини родитељи поручили су и да је пред њиховом породицом сада припрема за путовање на терапију, али да ће "Аникин тим" наставити да прати Аникину причу и обавештава јавност.

"Толико је деце и одраслих којима је потребна помоћ, али још више добрих људи спремних да помогну. Останимо уједињени и хумани и наставимо да помажемо и другима. Наша жеља је да се сав преостали новац, акције, лицитације и кутије преусмере на друге кориснике фондације", закључили су Аникини родитељи уз поруку да су "заувек захвални".

Н1 Београд

Промо

Bg

Најчитаније