четвртак, 25 фебруар 2021

Друштво

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Бахат одговор Епархије која је Н1 забранила улаз: То је то

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Портал Нова.рс покушао је да контактира Епархију Бачку како би добио коментар од секретара Епархије Бачке Владана Симића, који је данас у Србобрану на обележавању годишњице Рације, када су 1942. године мађарски фашисти убили око 4.500 људи - Срба, Јевреја и Рома, забранио улазак телевизији Н1, рекавши да "ТВ Н1 нема шта да тражи у портама СПЦ на територији Епархије Бачке, тачка."

 

На број телефона истакнут на сајту Епархије Бачке јавио се “службеник из канцеларије” који није желео да се представи, нити да нам омогући разговор са Владаном Симићем.

“Он је рекао то што је рекао, нема се шта више рећи”, кратко је рекао преко телефона.

На питање да ли је могуће ступити у контакт са Симићем, “службеник из канцеларије” рекао је “пишите мејл”, а потом прекинуо везу.

Подсетимо, у Србобрану је обележена 79. годишњице Рације у Бачкој, када су 1942 године су мађарски фашисти убили око 4.500 људи – Срба, Јевреја и Рома. Парастосу и обележавању годишњице у Цркви Светог Богојављења Господњег у Србобрану, присуствовали су и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и председник покрајинске владе Игор Мировић. Међутим, телевизији Н1 није било дозвољено да уђе у порту.

Секретар Епархије Бачке Владан Симић рекао је да нема места за телевизију Н1.

 

“ТВ Н1 нема шта да тражи у портама СПЦ на територији Епархије Бачке, тачка”, рекао је он.

Секретар Епархије Бачке Владан Симић је на питање зашто наша екипа није могла да уђе у цркву рекао: “Зато што се само ви понашате на начин на који се понашате“. Упитан како се то Н1 понаша, он је одговорио: “Па погледајте ви ваше објаве о СПЦ и довољно је да сагледате ваше понашање“.

“Вама ако није по вољи ово што вам није дозвољен улазак у храм, изволте се обратити писменим путем и добићете решење, у реду“, рекао је, на инсистирање новинарке да одговори какве су објаве Н1 према СПЦ.

Он није спорио да је данашњи догађај од јавног интереса, али је рекао да сматра да Н1 не ради у јавном инетересу. Тврди да Епархија не прави разлику међу медијима, иако осталима није био забрањен улазак. „Не правимо разлику, ми само желимо да све протекне у миру, а ваша телевизија до сад никада ниједан наш догађај који смо организовали није приказала на тај начин да је он протекао у миру…. ТВ Н1 нема шта да тражи у портама СПЦ на територији Епархије Бачке, тачка“, закључио је.

После тога, екипи Н1 прилазили су грађани који су навели да не могу да верују чему су присуствовали.

Перо Јововић   Нова/Н1

Промо

Bg

Најчитаније