четвртак, 04 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Усвојен Предлог закона о социјалним картама

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Влада Србије усвојила је Предлог закона о социјалној карти, објавило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и позвало народне посланике да у скупштинској расправи подрже предложени закон, будући да је, како је наведено, његов циљ унапређење контроле социјалних давања, што треба да резултира бољом и поштенијом расподелом тог новца.

 

Доношење овог закона, на који се чека годинама, један је од приоритета Владе Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, наведено је у саопштењу.

Циљ успостављања регистра Социјалне карте је постојање јединствене и централизиоване евиденције у електронском облику, која садржи тачне и ажурне податке о социјално-економском статусу појединаца и са њим повезаних лица и која омогућава корисницима података да обављају послове обраде података ради утврдјивања чињеница неохподних за остваривање права и услуга из области социјалне заштите.

Указано је да ће увођењем овог система бити омогућено да грађани који су у најтежем економском положају буду видљивији у систему, како би благовремено и ефективно остварили права на потребну подршку.

Очекивања Владе Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања су да ће се за исту количину новца обезбедити много боље “таргетирана” социјална помоћ, наведено је у саопштењу.

Бета/Нова

Промо

Bg

Најчитаније