петак, 05 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Победник враћен на постамент (ФОТО/ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Бронзана скулптура Победника враћена је данас око 13 сати на постамент на Калемегдану, неколико месеци након што је однета на реконструкцију.

 

Како је већ раније најављено, Горњи град Београдске тврђаве био је затворен за посетиоце.

Међутим, хладно време и киша нису спречили Београђане да се запуте ка Београдској тврђави, како би уживо испратили враћање Победника на постамент, након вишемесечне реконструкције и рестаурације.

Неколико људи, који се нису на време обавестили о затварању Горњег града за време постављања споменика, видно су протестовали покушавајући да обезбеђење убеде да им омогући пролазак.

Део новинарских екипа остао ускраћен за групну фотографију

Бројне новинарске екипе пратиле враћање Победника.

Пре самог почетка подизања Победника на постамент, направљена је групна фотографија људи који су радили на реконструкцији и рестаурацији, заједно са представницима града.

 

На позив једне од организаторки, група новинара је кренула ближе споменику како би забележила заслужне, међутим неколицина новинара и фотографа, укључујући репортера Данаса, била је у томе онемогућена.

На констатацију репортера да су позвани од стране организатора да приђу и направе фотографије, радник обезбеђења је отишао да се консултује са надређенима, након чега је кратко прокоментарисао: „Извините, али директорка Завода је рекла ко може да приђе, а ко не“.

 

У телефонском разговору, организатори догађаја су изразили жаљење због ове непријатности, јер су се потрудили да све прође у најбољем реду.

За око минут, дизалица је поставила Победника у некадашњи положај. Како сазнајемо, у наредним сатима радиће се на причвршћивању за стуб.

Иначе, бројни посетиоци јуче су од 10 до 16 часова могли уживо да виде Победника и да се сликају са њим, када је био јавно изложен.

М. Ђошић  Данас

Промо

Bg

Најчитаније