четвртак, 16 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Бус плус одлази у историју

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Од данас је у продаји нова картица за јавни превоз "Београдска картица", изјавио је ресорни градски секретар, Јовица Васиљевић.

 

Новинарима је у Скупштини Града Београда највљено да ће од понедељка, 12. јула, грађани уз ту персонализовану картицу с купљеном месечном картом за наредни месец, моћи да користе и градске базене за један динар и да једном месечно купе улазницу за београдски Зоолошки врт за 350 динара, уместо 550, колика је редовна цена.

Са „Београдском картицом“, грађани ће моћи да имају попусте и при куповини карата за позоришта, биоскопе, музеје, за плаћање рачуна Инфостана и рачуна у угоститељским објектима и продавницама.

„Београдска картица“ ће функционисати по принципу „два новчаника“ – на један ће се уплаћивати карта за превоз, а други ће моћи да се допуњује и тако плаћа коришћење јавних бицикала и паркинга.

Васиљевић је казао да ће сваке године бити другачији дизајн картице и да ће за то грађани моћи да дају предлоге.

Секретар је нагласио да је неопходно да грађани плаћају јавни превоз јер „колика је наплата превоза, толико је он квалитетан“.

Погодности коришћења „Београдске картице“ ће већ на јесен бити проширене, додао је он.

„Рецикломати“ који су постављени у граду, такође омогућавају допуну „Београдске картице“.

Директор Спортског центра Ташмајдан Милан Нововић рекао је да ће поред тог центра, грађани моћи да користе и градске базене у Спортског центра Бањица, Милан Гале Мушкатировић, Врачар и 11. април.

„Куповином месечне карте за превоз можете користити један од пет базена. Дакле, имате пет улазака на разне градске базене“, рекао је он.

Систем наплате карата и управљања возилима обављаће турска компанија „Кенткарт“, власник предузећа Апеx Солутион Тецхнологy, који је управљао досадашњим системом за наплату карата БусПлус.

Бета/Нова

Промо

Bg

Најчитаније